Cruise Fixed Pod

 

CRUISE 2.0/4.0/10.0 FP


Fixed Pod Drives, perfekt för segelbåtar
Torqeedo fortsätter att bredda utbudet av elektriska motorer för båtar och introducerar nu Fixed Pod Drive! FP är en helt ny serie motorer tänkta för segelbåtar och deplacementbåtar och baseras på Cruise 2.0, 4.0, och den helt nya 10.0!

Platsbesparande
Cruise Fixed Pod är framtagen främst för segelbåtar och deplacementsbåtar upp till 10 ton. Tack vara konstruktionen med motorn placerad i gondolen och enheten helt under skrovet tar den inget utrymme inne i båten förutom batterierna. Med en anpassad foldingpropeller finns kraften när motorn används samtidigt som vattenmotståndet är minimalt vid segling.

Prestanda
Med en propellereffekt motsvarande en 20hk förbränningsmotor och en vikt på 19 kg ger Cruise 10.0 FP en toppfart runt 17 knop på en deplacementbåt. Cruise FP 10.0 utnyttjar elmotorns raka vridmomentkurva och propellern är helt anpassad efter motorns karakteristik.

Flexibel
Cruise FP, liksom övriga Cruisemotorer från Torqeedo, drivs bäst med Torqeedo Power 26-104 litiumbatterier som ger ett pålitligt on-board system där batterier och motor kommunicerar med varandra för att hela tiden utnyttja energi och kraftuttag på effektivast möjliga sätt. Som användare får man hela tiden uppdaterad information i displayen på reglageboxen om batteristatus, hastighet och kvavarande körtid/ körsträckamed hjälp av den integrerade GPS mottagaren. Motorn kan även drivas med batteribankar av AGM batterier.

Enkel
Cruise FP levereras med reglagebox för fjärrmanöverering och har, som övriga Torqeedo motorer, integrerad GPS. Med Torqeedo Power 26-104 batterier får man ett komplett och helt integrerat system med en tillgänglig effekt på 10,8 kWh.

 

Rek. cirkapris inkl. moms:

Cruise 2.0 FP (Fixed Pod) 36 500 kr

Elektronisk reglagebox, inbyggd GPS, lång rigg, vikt motor 9 kg, effekt 2000 W.

 

Cruise 4.0 FP (Fixed Pod): 39 900 kr

Elektronisk reglagebox, inbyggd GPS, lång rigg, vikt motor 9 kg, effekt 4000 W

 

Cruise 10.0 FP (Fixed Pod): 114 900 kr 
Elektronisk reglagebox, inbyggd GPS, lång rigg, vikt motor 19 kg, effekt 10 KW